Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maine Coon

   

A Maine Coon egyike a legősibb észak amerikai fajtáknak. Nevét Maine államról és a mosómedvéről kapta, (racoon=mosómedve) melyet barna cirmos mintázata és dús, hosszú farka ihletett.

 

Szibériai

   

A szibériai fajta származását tekintve Oroszországból, a felettébb zord Szibériából ered. A feljegyzések szerint már 1000 éve előfordult, s a néphagyomány szerint az orosz kolostorok környékén jelentek meg, s leltek otthonra.

 

Ausztrál köd

   

Az Ausztrál köd elnevezésű fajta az első kizárólag ausztrál tenyésztésű macska a kontinensen. (habár létezik még egy fajta már, az Ausztrál Tiffany) A Burmától örökölte szeretetreméltó természetét, az Abesszintől intelligenciáját, egészséges genetikai hátterét pedig az ausztrál házimacskáktól "kapta".

 

Amerikai drótszőrű

   

Az első Amerikai drótszőrű cica 1966-ban, New York-ban született. A történetük spontán mutációval kezdődött, ami furcsa, de nem ritka jelenség az állatvilágban.

 

Amerikai rövidszőrű

   

Eredetileg Házi rövidszőrű macskaként vált ismertté, de az emberek összetévesztették az akár több fajta keverékeként is születő házimacskákkal.

 

Amerikai kunkorifülű

   

Egy napos reggelen 1981-ben, Californiában egy furcsa fülű, hosszú szőrű, fekete macska sétált Joe és Grace Ruga háza előtt. Joe ugyan megtiltotta a feleségének, hogy etesse és magához szoktassa a gazdátlan jövevényt, de az asszony a férje szava helyett a szívének engedelmeskedett, és bizony ételt-italt adott az éhező kis négylábúnak.

 

Szfinx

   

Az ókori Egyiptomot, a fáraók és piramisok világát idéző név ősrégi fajtát sejtet, pedig a szfinx mögött nem áll évezredes múlt. Bármennyire meglepően hangzik is, ez a csupasz bőrű, hatalmas fülű, szoborszerűen méltóságteljes macska nem a forró sivatagból származik, hanem egy zord, hűvös éghajlatú országból: Kanadából.

 

Brit rövidszőrű

   

A brit rövidszőrű macska eredete azokig a történelmi időkig nyúlik vissza, amikor a római seregek megszállták Nagy – Britanniát. A közismerten macskakedvelő rómaiak magukkal hozták házimacskáikat, s azok késöbb kereszteződtek a bennszülött vadmacskákkal.

 

Karthauzi

   

A karthauzi macska egy francia fajta, mely ősi vadászszenvedéllyel és vízhatlan bundával rendelkezik. Erős robusztus típusú, nem zömök, sem nem klasszikus, elegáns vadság sugárzik belőle.

 

Peterbald

   

Az első Peterbaldok tenyésztését Olga S. Mironova alapozta meg 1994-ben Szentpétervárott, Oroszországban. Olga befedeztetett egy rövid szőrű orientális nőstényt (neve: World Champion Radma von Jagerhof) egy Don Sphynx kandúrral (neve: Afinogen Myth).

 

Bengáli

   

A bengáli macskát egy 1963-ban indult tenyészprogram keretén belül hozta létre a californiai Jean Mill, a Millwood kennel tulajdonosa. A fõ cél egy olyan új fajta kialakítása volt, amely rendelkezik a vad õsre, az ázsiai leopárdmacskára jellemzõ küllemmel, és a házimacska barátságos jellemével.

 

Amerikai csonkafarkú

   

Az Amerikai csonkafarkú macska házimacska, de nagyon különleges - egyrészt azért, mert egzotikus megjelenést kölcsönöz neki a farkának rövidsége, másrészről pedig egyedi karaktere miatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.